27 Ekim 2011 Perşembe

Çabuk Acıkmak, Acıktınız mı? Çok Çabuk Acıkıyorum Ne Yapmalıyım Diyenler?


Yemek yedikten kısa bir süre sonra acıktığınızı mı hissediyorsunuz? Çabuk acıktığınız için fazla yemek yiyip kilo veremiyor musunuz?
Çabuk acıkmak; doğru yiyeceklerle beslenmemenizden kaynaklanabilir. Çabuk acıkmanın nedenlerini Dr. Ayça Kaya açıklıyor.

Çabuk acıkmaya neden olan yiyecekler; başlıca basit karbonhidrat ihtiva eden ve glisemik indeksi yüksek olan yiyecekler ise şeker, bal, reçel, tatlılar, muz, incir, üzüm, tatlı kavun, tatlı karpuz, patates, havuç, beyaz pirinç, beyaz un ve beyaz makarnadır.

Peki, bu yiyecekleri hiç tüketmeyecek miyiz?

Tabii ki yiyeceğiz ama şeker oranını düşürerek yiyeceğiz yani nasıl yiyeceğimizi bileceğiz. Örneğin; muzu yoğurtla, patatesi etle ve yoğutla karıştırarak yemek vücut için yararlanır daha iyi kılar ve bizi daha geç acıktırır. Ayrıca yemeğe limon katmak da glisemik indeksi düşürür.

Çabuk Acıkmak, Acıktınız mı? Çok Çabuk Acıkıyorum Ne Yapmalıyım Diyenler?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder