28 Ekim 2011 Cuma

Omuz Ağrısı Tedavisi,Omuz Ağrıları,Çözümler ve Uzman Önerileri

Omuz ağrılarında, öncelikle nedeni iyi bir şekilde tanımlamak gerekir. İltihaplı romatizmalara bağlı bir omuz ağrısı ise, öncelikle iltihaplı romatizma ilaçları ile hastalık tedavi edilmelidir. Eğer omuzu kötü kullanmaya, aşırı kullanmaya dayalı bir problemse o zaman hastanın bu konuda öncelikle eğitilmesi gerekmektedir. Omzumu niye kötü kullanıyorum, nasıl kötü kullanıyorum şeklindeki sorulara cevap bulunmalıdır.

Omuz ağrısı nedenlerin en büyüğü; teknoloji çağı ile birlikte bilgisayar kullanımının çok artmasıdır. Bu sebep üst uzuvlarımızı ( kol, dirsek vb. ) aşırı şekilde kullanmamıza neden olmaktadır. Omuz ağrısına ne iyi gelir sorusuna cevap olarak ta ; hastalar spora yönlendirilmeli ve düzenli egzersiz alışkanlığı geliştirilmelidir. Sırt kasları, omuz kasları ve gövde kasları kuvvetli olmalı ki hastanın potansiyeli artsın, aşırı kullanmaya bağlı sorunlara karşıda dayanıklı olabilsin. Omuz ağrısı öyle bir problem ki geceleri uyutmayacak kadar ağrı yapabilir. Bu ağrılar birkaç ay sürdüğü zaman depresyona sokabilecek kadarda hastayı her bakımdan engelleyebilir. Bu nedenle; eğer gece ağrısı varsa, günlük yaşamı etkileyebilecek kadar omuz ağrısı varsa ve giyinip soyunmayı dahi engelliyorsa mutlaka ilaç tedavisi uygulanmalıdır.

İlk başlarda buz tedavisi yapılır. O yüzden kolunu aşırı kullanmasını engelleyip günde en az 5 defa 20’şer dakika ince beze sarılı buz paketleriyle omuz üzerine mutlaka uygulanmalıdır. Bunların yeterli olmadığı durumlarda omuza yönelik birtakım lokal enjeksiyonlar uygulanabilmektedir. Eğer bu akut dönem toparlanabilirse, fizik tedavi yöntemleriyle hastayı desteklemek gerekir. Ama asıl tedavi, omuz kaslarını iyi egzersize edip, kuvvetlendirip, omuzu aşırı kullanımın verebileceği hasardan korumaya çalışmak bu işin anahtar noktasıdır.

Omuz Ağrısı Tedavisi,Omuz Ağrıları,Çözümler ve Uzman Önerileri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder